Even voorstellen

Roel Simons, van architect naar bruidsfotograaf

Tijdens mijn studie Architectuur aan de TU/e kreeg ik een digitale camera en dat bleek het begin van een nieuwe passie. Ik besloot om architectuurfotograaf te worden en ging tijdens mijn afstuderen naar de Fotoacademie om daar alles over fotografietechnieken te leren. Bij toeval werd ik gevraagd om een bruiloft te fotograferen. Zo ontdekte ik dat ik geen gebouwen, maar mensen wilde fotograferen. Mensen voelen zich bij mij op hun gemak, ze durven zichzelf te zijn en dat zie je terug in de foto’s.

Hart voor bruidsfotografie

Natuurlijk had ik voor alle vormen van portretfotografie kunnen kiezen, maar mijn hart ligt bij bruidsfotografie. Bij deze vorm van fotografie zijn mensen oprecht blij dat je er bent. Ik ben onderdeel van een feest, mensen stellen zich graag voor me open en ik mag de hele dag werken in een vrolijke omgeving. Als bruidsfotograaf maak je een stukje geluk voor mensen. Ik krijg de kans om voor het bruidspaar een blijvende herinnering te maken aan één van de mooiste dagen van hun leven. En dat doe ik met heel veel plezier.

Architectuur in bruidsfotografie

Na mijn besluit om bruidsfotograaf te worden, ben ik nog jaren mede-eigenaar van een architectenbureau geweest. Mooi werk, maar sinds 2017 doe ik waar ik écht gelukkig van word: bruiloften fotograferen. Al neem ik mijn voorliefde voor architectuur nog steeds mee in mijn werk. Je ziet het aan de manier waarop ik omga met lijnenspel, schaduwen, spiegelingen en compositie.

Wil je meer weten? Neem dan vooral contact met mij op.